گیربکس
گیربکس
Blog Article
گیربکس نوار نقاله، مهم ترین نقش را در دستگاه نوار نقاله ایفا می کند. وظیفه گیربکس، انتقال قدرت موتور توسط چرخ دنده ها به دستگاه است.
قابلیت های خود قفل کردن آنها در سیستم های حیاتی ایمنی نیز مفید است، جایی که حرکت معکوس می تواند منجر به تصادف شود.
نسل اول گیربکس های صنعتی امروزی در قرن هجدهم میلادی و همزمان با وقوع انقلاب صنعتی در انگلستان به وجود آمد که به طور وسیع در صنایع مختلف خصوصا صنایع نساجی مورد استفاده قرار گرفت. انقلاب صنعتی به سایر کشورهای اروپایی و آمریکا نیز راه پیدا کرد و تکامل در ساخت و استفاده از گیربکس های صنعتی موجب بهبود قابل توجه در انتقال قدرت، کاهش اتلاف انرژی و افزایش دقت و کارآیی ماشین آلات صنعتی گردید. گیربکس های صنعتی تا امروز پیشرفت چشمگیری نموده اند و بی شک در آینده نزدیک شاهد نسل جدیدی از گیربکس های صنعتی با قابلیت های پیشرفته تر و راندمان کاری بالاتر خواهیم بود.
گیربکس یک وسیله مکانیکی است که برای افزایش یا کاهش سرعت، گشتاور و قدرت چرخشی بین موتور و ماشین آلاتی که به کار می گیرد استفاده می شود. به طور معمول از یک سری چرخ دنده ها با اندازه ها و پیکربندی های مختلف تشکیل شده است که همگی در یک محفظه محصور شده اند.
گیربکس ماشینی است که وظیفه انتقال توان مکانیکی یک منبع به مصرف کننده را برعهده دارد و موجب تامین گشتاور و سرعت دورانی مورد نیاز به مصرف کننده می شود. در واقع عملکرد گیربکس به این گونه است که در بین منبع توان و مصرف کننده قرار گرفته و بین آن ها انعطاف به وجود آورده و به عنوان یک واسطه مابین منبع توان و مصرف کننده هماهنگی به وجود آورده و میزان گشتاور و سرعت مورد نیاز مصرف کننده را تنظیم می کند.
پینیون دنده معکوس: به شفت دنده معکوس نیز معروف است. این قطعه بین دو محور میانی یا ثانویه قرار دارد.
می توان فضای لقی بین چرخ دنده ها را با روغن پوشش داد تا علاوه بر خنک کاری قطعات، موجب کاهش اصطکاک بین دندانه ها گردد. انواع بک لش در چرخ دنده ها را می توان به بک لش جانبی، بک لش نرمال، بک لش زاویه ای، بک لش شعاعی و بک لش محوری نام برد.
با توجه به مشخصات فنی و کاتالوگ الکتروگیربکس و توان گشتاور و دور خروجی مورد نیاز و همچنین ورودیها میتوان گشتاور و توان الکتروگیربکس مناسب را تعیین کرد. پس به طور کلی قبل از خرید گیربکس صنعتی باید در رابطه با موارد زیر تصمیم گیری شود: سرعت ورودی و خروجی گیربکس، پیکربندی گیربکس، گشتاور خروجی مورد نیاز، دور ورودی و خروجی مورد نیاز، مقدار بار، ساعت کارکرد دستگاه در روز، توان ورودی قسمت محرک سیستم، فضای نصب گیربکس، دمای محیط کار و ... .
گیربکس ها چند دسته اند؟ گیربکس ها از نظر دسته بندی کلی به دو دسته گیربکس کاهنده و گیربکس افزاینده تقسیم می شوند. انواع گیربکس صنعتی کدام اند؟ گیربکس حلزونی، گیربکس هلیکال یا شافت مراجعه به منبع مستقیم، گیربکس آویز یا شافت موازی، گیربکس کرانویل پینیون، گیربکس خورشیدی، گیربکس دور متغیر،گیربکس اکسترودر،گیربکس سایکلو و گیربکس سروو موتور از انواع گیربکس صنعتی هستند. نحوه عملکرد گیربکس چگونه است؟ گیربکس ماشینی است که وظیفه انتقال توان مکانیکی یک منبع به مصرف کننده را برعهده دارد و موجب تامین گشتاور و سرعت دورانی مورد نیاز به مصرف کننده می شود. در واقع عملکرد گیربکس به این گونه است که در بین منبع توان و مصرف کننده قرار گرفته و بین آن ها انعطاف به وجود آورده و به عنوان یک واسطه مابین منبع توان و مصرف کننده هماهنگی به وجود آورده و میزان گشتاور و سرعت مورد نیاز مصرف کننده را تنظیم می کند.
به عنوان مثال، چرخ دنده های حلزونی در مقایسه با چرخ دنده های مورب مستقیم، انتقال قدرت کارآمدتر و عملکرد بی صداتری را ارائه می دهند.
از وظایف گیربکس صنعتی میتوان به امکان تغییر سرعت، گشتاور (ممان) و یا خصوصیات مختلف اشاره کرد. هدف از استفاده از این قطعه در خودرو و محصولات صنعتی مختلف تبدیل انرژی به شکل قابل استفاده است.
فروشگاه پارتینه بزرگترین مرجع فروش اینترنتی قطعات صنعتی کشور، با گسترهای از کالاهای متنوع در حوزه های برق و مکانیک برای دانشجویان و مهندسین و صنعت کاران و دانشگاه ها و کارگاه ها و کارخانه ها، برای کاربران خود «تجربهی لذتبخش یک خرید اینترنتی» را تداعی میکند. «ارسال سریع»، «ضمانت بهترین قیمت» و «تضمین کیفیت کالا» سه اصل مهم است که پارتینه همواره سعی کرده به آن پایبند باشد و با رعایت این سه اصل، هرسال، حوزههای تازهای را در فروش کالا و خدمات، به دایرهی فعالیت خود افزوده است.
در صنایعی مانند نفت و گاز ، ممکن است به گیربکس های سفارشی نیاز باشد تا فشارها و دماهای شدید را تحمل کنند و در عین حال از دقت و دوام اطمینان حاصل کنند. به عنوان مثال ، در دکل های حفاری دریایی ، گیربکس ها اغلب به صورت سفارشی طراحی می شوند تا گشتاور و سرعت مورد نیاز برای استخراج نفت از اعماق کف اقیانوس را برآورده کنند.
گیربکس های سفارشی معمولا به گونه ای طراحی می شوند که نسبت دنده های خاص ، ظرفیت گشتاور یا پیکربندی های نصب را ارائه دهند که در گیربکس های خارج از قفسه موجود نیستند.